O nas

O ustanoviteljici podjetja

Kako se je vse začelo?

Pot v svet kozmetike se je za Jano Novak pričela leta 1999, ko je zaključila študij, smer Farmacevtski tehnik v Ljubljani. Znanje je nadgradila s kozmetično šolo. Med 1995-1999 je kot farmacevtski tehnik delo opravljala v Splošni bolnišnici Izola in ker se je farmacevtsko znanje lepo integriralo s kozmetičnim znanjem se je odločila, da gre na svojo samostojno pot. Svoj salon je odprla leta 1999 v Portorožu, na Lepi cesti 1, kjer še danes uspešno deluje kot Kozmetični salon Jana Novak. Edini način za opravljanje dobrega dela je, da ljubiš to, kar počneš. Po vseh teh letih je pri Jani ljubezen do svojega dela še vedno prisotna in goreča.

Pridobljena znanja vsa leta dopolnjuje z neštetimi izobraževanji tako v tujini kot tudi doma ter jih z veseljem tudi nesebično predajala naprej vsem kozmetičarkam, saj v salonu občasno pridobivajo praktična znanja in izkušnje tudi dijakinje in študentke kozmetične srednje in visoke šole, ki so na obvezni praksi.

V salonu izvajamo tudi terapijo akupunktne masaže po Penzl-u (APM). Temelj terapije APM je akupunktura. Terapevt APM ne uporablja igel, temveč medeninasto paličico. 4000 let stara kitajska medicina, ki temelji na holističnem razumevanju telesa, kaže zelo dobre rezultate in je primerna za vsakogar.

»Storitve izvajamo v salonu v 4 samostojnih prostorih na 110 m2, na prijetni lokaciji in najlepšim razgledom na morje. Vloženo je bilo veliko truda, izobraževanja, študija, prakse.«

Kljub temu so ambiciozni cilji in vizija, ki si jih je Jana takrat zastavila, postali resničnost.

»Sodeč po današnjih rezultatih in odzivih na naše delo, ko nam iz leta v leto zaupa več strank, nam je to tudi uspelo. Z dosežki smo danes zadovoljni. Z ekipo si postavljamo nenehne izzive. Usmerjenost v prihodnost je eden naših ključnih ciljev. Do ciljev, do katerih je vredno priti, ni bližnjic. Do njih se je treba potruditi. Tega se dobro zavedamo. Če verjameš v svoj cilj, nobena pot do tam ni prezahtevna!«

RAZVAJANJE S POGLEDOM NA MORJE

Sprostite se in si privoščite nego od glave do pet.

Naturopatija

Jana Novak je od novembra 2020 tudi naturopatinja (naturopatija s psihosomatiko), saj je uspešno zaključila še eno usposabljanje – šolo za evolutivno naturopatijo. Glavna vodila naturopatije so vzročnost, iskanje vzrokov na simptomatiki. Vzrok neprijetnega simptoma lahko tiči v določenem nepravilnem delovanju enega od organov, lahko je emocionalni, lahko socialni, vezan na družbeno okolje ali določene travme iz otroštva, lahko pa je splet vsega navedenega. Pri svojem delu uporablja akupunktne tehnike po dr. Penzlu, kraniosakralno integracijo, biopsihokvantistiko in podpora s homeopatskimi pripravki. Do danes je s svojim znanjem pomagala že veliko klientom.

Smo podjetje, ki je zagotovo zrastlo iz ljubezni do našega dela in do naših strank. Pod eno streho združujemo dve glavni dejavnosti: lepotni salon/estetsko kozmetiko in naturopatski pristop, ki ga kombiniramo s homeopatskimi pripravki.

V kozmetičnem salonu, kjer vam nudimo vse za mladosten videz in dobro počutje, da boste vedno urejene (nega obraza, pedikura, manikura, tui-na masaža telesa, depilacija…), vam ponujamo le najboljše, zato uporabljamo koži prijazno kozmetiko. Vsi negovalni postopki so izvedeni v skladu z najvišjimi kozmetičnimi standardi in s pomočjo inovativnih aparatur, ki se lahko postavijo ob bok kozmetičnim napravam najboljših evropskih kozmetičnih salonov.

Z bogatenjem izkušenj skozi leta ter v želji ustreči željam vedno večjemu številu strank, je salon vsa leta povečeval število in izbor kozmetičnih storitev kot tudi svojo velikost. Danes ponudba obsega preko 100 storitev in vsaka od njih je posebej prilagojena posamezni stranki.

Stremimo k drugačnosti in izvirnosti, zato smo ponosni, da smo strokovnjaki in dobri pri reševanju nevšečnosti na področju zmanjšanja hiperpigmentacije, aken, rdečic-rozaceo, širokih por. Od leta 2019 v salonu opravljamo TEENLIFTING® obraza. Imamo franšizo za obalno-kraško regijo in Gorensjko. To je elektrostimulacija vseh mišic obraza in vratu z namenom dviga čela, dviga obrvi in vek, dviga ličnic, izgube podočnjakov, polnjenja ustnic in brade, izgube podbradka, napenjanja vratu in oženja celotnega obraza.  Na teh področjih imamo veliko znanja in izkušenj.

Imamo strokovno ekipo

Poleg zagotavljanja finančne stabilnosti podjetja je eden največjih izzivov v preteklosti predstavljalo pridobivanje novih kadrov. Sestavili smo ekipo, ki diha kot eno in je zagotovo nekaj, kar nas je zaposlovalo veliko časa, vendar se je na koncu obrestovalo. Trenutno s 4 zaposlenimi ustvarjamo svoje poslanstvo in zadovoljujemo veliko število strank. Vsakdo v naši ekipi je del ene velike družine, ki se podpira, skupaj raste in si zaupa.  Sodelovanje, timski duh, spoštovanje drug drugega in ljubezen do dela so glavne vrednote naše ekipe.

Glavna prednost je to, da smo srčni pri svojem delu, zelo fleksibilni in prilagodljivi. Klientke in klienti cenijo pri nas to, da smo profesionalni in da se pri nas izredno dobro počutijo. Vsaka stranka si zasluži le najboljše. Vsekakor želimo, da se že po tem, ko stranka prestopi naš prag počuti zaželeno, sprejeto in spoštovano. Gostoljubnost je nekaj kar negujemo in se zanjo ves čas trudimo. Naša največja nagrada je, nova stranka, ki je prišla po priporočilu. Kajti še vedno je najboljša reklama od ust do ust.

V kozmetičnemu salonu Jana Novak imamo še veliko načrtov. Svojo dejavnost želimo vsekakor krepiti tudi v prihodnje, na področju kozmetičnega-naturopatskega studia. Če hočeš biti nenadomestljiv, moraš biti drugačen in vedno boljši, čemur sledi tudi ekipa kozmetičnega salona Jana. Sledimo trendom, ostajamo aktualni, se neprestano izobražujemo. Želimo še naprej nuditi prvovrstne storitve za naše kliente.

Vstopite v kozmetični salon dobrega počutja.

Tu smo za vas.

Veselimo se vašega obiska.

Naša ekipa

Jana Novak

Lastnica podjetja JANA, lepota je navdih!

  • Farmacevtski in kozmetični tehnik
  • Naturopat (naturopatija s psihosomatiko)
  • Terapevt akupunktne masaže po Penzl-u (akupunktna masaža po Penzlu, CEPM taping)
  • Kranio sakralni facilitator

Dodatna strokovna znanja/izobraževanja: tuina masaža z znanjem kitajske medicine in akupresure, refleksoterapija, tečaj permanentnega make-upa.

»Skrivnost, da ti nekaj uspe, je najprej v želji, da ti uspe, potem v veri in lastni percepciji, da ti bo. To jasno vizijo ozavesti in jo uresničuj korak za korakom, ne da bi te kdaj prešinil dvom ali nezaupanje.  Spusti strahove,  naredi! Če hočeš biti nenadomestljiv, moraš biti drugačen in vedno boljši, čemur sledi tudi ekipa kozmetičnega salona Jana.«

Maja Grbec

zdravstveni in kozmetični tehnik

  • Terapevt akupunktne masaže po Penzl-u (akupunktna masaža po Penzlu, CEPM taping).

Dodatna strokovna znanja/izobraževanja: tui-na masaža z znanjem kitajske medicine in akupresure, refleksoterapija, ročna limfna drenaža telesa, keratinsko vihanje trepalnic.

»Naj se zdi življenje še tako težko, vedno lahko najdeš kaj, v čemer si najboljši. Življenje je velikansko platno; pobarvaj ga z vsemi barvami, ki jih premoreš. Življenje je tvoja priložnost. Izkoristi jo!«

Valentina Lojo

višji kozmetik, višja strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana

  • keratinsko vihanje trepalnic.

»Najpomembnejše je, da imaš pozitiven odnos do življenja, da delaš tisto, kar imaš rad, in da si srečen, ko to počneš. Nikoli se ne počuti poraženega in se ne vdaj, ker lahko pozitivno razmišljanje čez čas obrne stvari v drugo smer. Vsi smo zvezde in si zaslužimo, da žarimo.«

JANA NOVAK, s.p.

KOZMETIKA JANA d.o.o.

Lepa cesta 1
6320 Portorož

Gsm: 041 321 487
Tel: 05/674 52 57

E-mail: info@kozmetikajana.si

V našem salonu pridobivajo praktična znanja in izkušnje dijakinje in študentke kozmetične srednje in visoke šole, ki so na obvezni praksi.